Adhezivne postendodontske restauracije – klinički postupci i izbor materijala

Adhezivne postendodontske restauracije – klinički postupci i izbor materijala

3M vas poziva da sudjelujete na sljedećem webinaru posvećenom adhezivnim postendodontskim restauracijama.

Predavačica: Doc.dr. Ivona Bago

Predavanje je u petak 26.02. u 14h pa Vas pozivamo da nam se pridružite i da skupa naučimo nešto novo!

Dva su klasična razloga za izradu postendodontskih restauracija: zatvaranje i zaštita endodontskog prostora kanala čime se spriječava sekundarna ili rekurentna infekcija i osiguravanje funkcije i estetike zuba te prevencija frakture krune i korijena zuba. Svi navedeni zahtjevi mogu osigurati promjenom kompozitne smole sa ili bez intrakanalnih kolčića. Prednosti adhezivne stomatologije su manje invazivni zahvati, očuvanja intrakoronarnog dentina, sličan modul elastičnosti materijala dentinu, i mogućnost jednoposjetne endodoncije.

Kliničar treba poznavati prednosti i nedostatke pojedinih materijala, specifičnosti dentina endodontski liječenog zuba, kvaliteta adhezije i pravilan izbor adhezivnog sustava, indikacije i kontraindikacije za primjenu intrakanalnih kolčića, uloga silana i važnost pravilne aplikacije adhezivnog sustava i kompozitnog cementa. Također, važno je znati na koji način objasniti pacijentu prognozu endodontski liječenog zuba i procijeniti ishod terapije.

Tijekom predavanja prikazat će se postupak adhezivnog postendodontskog liječenja zuba sa svim kliničkim postupcima i najnovijim informacijama vezanim za ishode endodontskog liječenja i ishode postendodontskih restauracija.

Veselimo se Vašem sudjelovanju!

Podijelite ovu novost