Higijenske prednosti vodenih tuševa – dentalnih irigatora

Korištenje vodenih tuševa ili oralno tuširanje/irigacija podrazumijeva korištenje pulsirajućeg vodenog mlaznog uređaja za čišćenje zubi i desni, poznatog kao oralni vodeni tuš ili dentalni irigator. Nekoliko puta smo pisali o ovakvim uređajima i njihovim djelovanjem i naše tekstove možete pročitati ovdje i ovdje kako biste se bolje upoznali sa njima i njihovim djelovanjem.

Više studija pokazalo je da svakodnevno čišćenje ovakvim načinom poboljšava oralno zdravlje. Slično kao i štapići za čišćenje, dentalni irigator pomaže uklanjanju hrane i plaka između praznina zubi te i oko područja zubnog mesa. Kada se te nečistoće ostave neočišćene, one mogu dovesti do bolesti desni, zubnih šupljina kao i do neugodnog zadaha.

Temeljito čišćenje zubi

Osnovna prednost dentalnog irigatora je da omogući jednostavan i učinkovit način temeljitog čišćenja zubi i usta. S ergonomski dizajniranim ručkama i nagnutim mlaznicama, vodeni mlaz dospijeva u sve one teško dostižne prostore u ustima koje tradicionalno četkanje i zubni konac ne uspijevaju doseći, te ih temeljito pročišćava.

U usporedbi s upotrebom ručne četkice za zube, istraživanja ukazuju na uklanjanje i do 90% više plaka kada se koristi oralni vodeni tuš / irigator. Pulsirajuće djelovanje ovog uređaja pomaže u čišćenju čestica hrane, plaka i drugih nečistoća iz usta. Unatoč tome što su vodeni tokovi prilično nježni, zahvaljujući ciljanom djelovanju tuša, mlazovi vode djelotvorni su pri uklanjanju hrane, plaka i nečistoća, posebno u područjima na teško dostupnim područjima.

 

Pomaže u sprečavanju bolesti desni

Bolest desni je stanje koje uzrokuje da zubne desni postanu bolne, natečene i zaražene. Istraživanja svjetskih zdravstvenih organizacija pokazuju da je većina odraslih osoba imala neki oblik bolesti desni. Rana faza bolesti desni je poznata kao gingivitis i obično se dijagnosticira kroz krvarenje desni. Ako se gingivitis ne liječi, između zuba i desni stvara se džepić u kojem može nastati još plaka. Bakterije u plaku mogu izazvati širenje upale.

Oralni irigatori pomažu u stimuliraju tkiva desni i uklonjanju plaka iz zuba i desni, čime se sprječava nastanak bolesti desni.

Oralni irigatori dolaze u različitim markama i modelima. Najčešći tipovi ovih uređaja su oni sa pulsirajućim tušem za protok. Uređaji sa stalnim tokom za izravno protjecanje također su dostupni na tržištu. Određeni modeli sadrže dodatne značajke, kao što su mjehurići zraka koji su dizajnirani za uklanjanje još više otpada i plaka. Sve modele u našoj ponudi možete pronaći u našoj WEB TRGOVINI.

Braun Oral-B Oxyjet Irigator

Braun Oral-B profesionalni Oxyjet Irigator za zube dio je Braunovih uređaja za njegu i čistoću usta. Ovaj učinkovit dentalni irigator renomirane marke sadrži Oxyget tehnologiju koja obogaćuje vodu s mikro finim mjehurićima pročišćenog zraka za još dublje čišćenje ispod područja desni, namijenjen poboljšanju zdravlja desni. Ovaj irigator koristi poboljšanu tehnologiju kako bi osigurao ciljano čišćenje i tako lagano uklanja čestice hrane i plaka iz onih teško dostupnih područja.

Stimuliranjem i masiranjem zubnog mesa Braun Oral-B OxyJet može poboljšati zdravlje Vaših desni i time pridonijeti Vašem ukupnom zdravlju i zadovoljnom osmjehu!