Adhezivne postendodontske restauracije – klinički postupci i izbor materijala – ponavljamo webinar

Adhezivne postendodontske restauracije – klinički postupci i izbor materijala – ponavljamo webinar

Zbog velikog interesa doktora dentalne medicine odlučili smo ponoviti webinar koji smo imali početkom godine s Doc.dr. Ivonom Bago na temu “Adhezivne postendodontske restauracije – klinički postupci i izbor materijala”

Dva su klasična razloga za izradu postendodontskih restauracija: zatvaranje i zaštita endodontskog prostora kanala čime se spriječava sekundarna ili rekurentna infekcija i osiguravanje funkcije i estetike zuba te prevencija frakture krune i korijena zuba. Svi navedeni zahtjevi mogu se osigurati primjenom kompozitne smole sa ili bez intrakanalnih kolčića. Prednosti adhezivne stomatologije su manje invazivni zahvati, očuvanja intrakoronarnog dentina, sličan modul elastičnosti materijala dentinu, i mogućnost jednoposjetne endodoncije. Kliničar treba poznavati prednosti i nedostatke pojedinih materijala, specifičnosti dentina endodontski liječenog zuba, kvalitetu adhezije i pravilan izbor adhezivnog sustava, indikacije i kontraindikacije za primjenu intrakanalnih kolčića, ulogu silana i važnost pravilne aplikacije adhezivnog sustava i kompozitnog cementa. Također, važno je znati na koji način objasniti pacijentu prognozu endodontski liječenog zuba i procijeniti ishod terapije.

Tijekom predavanja prikazat će se postupak adhezivnog postendodontskog liječenja zuba sa svim kliničkim postupcima i najnovijim informacijama vezanim za ishode endodontskog liječenja i ishode postendodontskih restauracija.

Predavanje je u petak 30.04. u 14h
Predavačica je Doc.dr. Ivona Bago

Prijavite se za sudjelovanje klikom na gumb REGISTRACIJA:

Podijelite ovu novost