3M webinar: Adhezivne strategije – koliko bočica zaista trebamo?

3M webinar: Adhezivne strategije – koliko bočica zaista trebamo?

Sezona edukacija privodi se kraju ali imamo još jedno interesantno predavanje u organizaciji 3M-a koje je posvećeno adhezivnim strategijama s novim univerzalnim adhezivom i kompozitnim cementom.

Tijekom predavanja prikazat će se adhezivne strategije kod upotrebe univerzalnih adheziva i cemenata nove generacije koji omogućavaju jednostavniju proceduru. Bit će predstavljeni i kriteriji odabira adhezivnih cemenata s obzirom na indikaciju, vrstu materijala i položaj zuba.

Naslov webinara je “Adhezivne strategije-koliko bočica zaista trebamo?!”.

Predavač je Ivan Škorput dr.med.dent., Hrvatska a predavanje je na hrvatskom jeziku.
Predavanje je u petak 12.11. u 14h

3M vas poziva na ovu edukaciju, a prijaviti se možete klikom da dugme ispod:

Na tržištu se danas mogu naći razni adhezivni sustavi i kompozitni cementi koji omogućavaju kvalitetne rezultate. Međutim njihov problem je potreba provođenja relativno kompliciranog adhezivnog postupka, jetkanja, nanošenje adheziva i primera te osiguranje suhog radnog polja.

Posljedica nepravilnog rada sa njima mogu biti postoperativna osjetljivost, pojava sekundarnog karijesa ili debonding restauracija.

Također svi koji rade s indirektnim restauracijama znaju da je odabir cementa ponekad vrlo izazovan. Iako danas imamo samo nekoliko mogućnosti, krunice/mostove od cirkonijevog oksida, nadomjestke od litijevog disilikata i keramičke ljuskice, pojavile su se brojne dileme među stomatolozima. Što koristiti za cementiranje? Koji cement treba koristiti za koju vrstu keramike? Danas imamo rješenje kojima se takvi problemi umanjuju a jedno od njih je i upotreba univerzalnih adheziva i cemenata nove generacije koji omogućavaju jednostavniju proceduru i odabir odgovarajućeg cementa i adhezivne strategije s obzirom na indikaciju, vrstu materijala i položaj zuba.

Podijelite ovu novost